skip to Main Content

Oppfølging er et arbeidsrettet tiltak for deg som trenger individuell oppfølging og veiledning for komme i jobb, eller å beholde jobben du har.

 

Illustrasjon: Christine Johannessen

 

Målsetting og innhold

For deg som har et arbeidsforhold:
Når du starter i tiltaket tar vi utgangspunkt i jobben du har. Sammen med deg og din arbeidsgiver vil vi finne fram til tilrettelegginger og/eller nødvendig opplæring som gjør at du kan fortsette i jobben. Dersom det viser seg at du ikke kan fortsette i jobben, skal du få hjelp til å skaffe en annen jobb som passer for deg.

For deg som ikke har et arbeidsforhold:
Sammen med deg vil vi finne ut av mulighetene dine på arbeidsmarkedet, og bidra til at du får en jobb som passer for deg.

Aktuelle aktiviteter i tiltaket kan være:

  • karriereveiledning og hjelp til å se dine muligheter på arbeidsmarkedet
  • opplæring og hjelp knyttet til ulike måter å skaffe jobb på
  • tilpasning og tilrettelegging av jobben og jobbsituasjonen
  • opplæring i aktuell jobb og tett samarbeid med arbeidsgiver
  • rekruttering

Underveis i tiltaket vil du få individuelt tilpasset oppfølging og veiledning knyttet til aktivitetene i tiltaket og målet om jobb. Vi kan samarbeide med andre aktører som du og NAV vurderer som viktige.

 Varighet

Oppfølging kan vare i opptil seks måneder. I noen tilfeller kan tiltaket forlenges med seks måneder og ved særlige behov kan tiltaket vare i inntil 3 år.

 

 Hvordan få plass i Oppfølging?

Ta kontakt med NAV-kontoret der du bor. Sammen med NAV vurderer du om tiltaket passer for deg. Dersom du ønsker plass i tiltaket, sender NAV en bestilling til Hapro.

 Last ned utskriftsvennlig produktark: Oppfølging [pdf]

Back To Top